MKB Romexterra Bank a raportat un profit net de peste 13 milioane lei (3,9 milioane euro) in primele noua luni din 2007, in crestere cu 10% fata de rezultatul net inregistrat la finalul primului semestru al acestui an
La jumatatea anului, MKB Romexterra Bank a raportat un profit net de 12 milioane lei (3,8 milioane euro).

Profitul brut anuntat de banca dupa noua luni a fost de 15 milioane lei (4,6 milioane euro), comparativ cu cel de 12,65 milioane lei (3,8 milioane euro) de la finalul lunii iunie, iar cresterea rezultatelor financiare s-a reflectat si in indicatorii de profit, potrivit bancii.

Activele MKB Romexterra au crescut pana la finalul lunii septembrie la 1,7 miliarde lei, echivalentul a circa 500 milioane euro, dupa cum au precizat reprezentantii bancii pentru NewsIn. La jumatatea acestui an, banca a raportat active de 1,5 miliarde lei (484 milioane euro).

Acest lucru s-a reflectat intr-un spor al volumului de credite, de la 983 milioane lei, cat erau la finalul primului semestru al acestui an, la 1,1 miliarde lei, la sfarsitul lunii septembrie, a mai anuntat banca.

"Apartenenta la grupul MKB - Bayern LB a permis bancii MKB Romexterra accesarea liniilor de credit externe la costuri semnificativ reduse, fapt concretizat in flexibilitatea ofertei de creditare a bancii si reducerea costurilor aferente activitatii pe segmentul persoane juridice", a mai spus banca.

Rezultatele financiare de la finalul lunii septembrie au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), sistem pe care banca l-a adoptat odata cu apartenenta la grupul MKB-Bayern LB. Rezultatele anuntate de banca nu pot fi comparate cu cele obtinute in perioada similara a anului trecut pentru ca la acea vreme banca isi raporta situatia contabila potrivit standardelor romanesti (RAS).

MKB Romexterra Bank a deschis recent Centrul Regional Bucuresti, primul dintre cele trei planificate pentru acest an.

"Centrul Regional reprezinta noul model de business al bancii MKB Romexterra si este rezultatul proiectului implementat dupa modelul de succes al Grupului MKB-Bayern LB. Din punct de vedere functional si organizational, proiectul dezvoltarii centrelor regionale isi propune o segregare a retailului de corporate pentru o deservire atenta a clientilor. Pana la sfarsitul anului in curs, vor deveni operationale Centrele Regionale din Cluj si Iasi", a spus Magdalena Manea, vicepresedinte executiv al MKB Romexterra Bank.

Rolul Centrului Regional infiintat la Bucuresti este acela de coordonator al activitatii responsabililor regionali prezenti in 17 sucursalele judetene arondate, respectiv: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Ramnicu Valcea, Teleorman si Tulcea.

Reteaua teritoriala a bancii numara la jumatatea acestui an 69 unitati operationale si o retea de 156 bancomate (ATM), care au fost adaptate la standardul EMV pentru acceptarea cardurilor cu cip. Pana la sfarsitul anului, banca vrea sa isi extinda reteaua la 96 sucursale si agentii si 326 bancomate.
Din a doua jumatate a anului trecut, MKB Romexterra Bank face parte din grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank (Bayern LB), prin investitorul strategic ungar MKB Bank - subsidiara a Bayern LB - care detine o participatie de 75,94% din actiunile bancii romanesti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri