Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) garanteaza cu pana la 95% din valoarea contractului de leasing financiar pentru firmele nou infiintate, in limita a 4,5 milioane lei pentru fiecare facilitate de finantare.
Produsul are drept scop sustinerea activitatii firmelor mici si mijlocii, inclusiv a celor fara istoric de functionare, prin asigurarea accesului la finantare prin leasing financiar cu costuri minime. In acelasi timp, acest produs sustine activitatea societatilor de leasing financiar, in special a firmelor independente, se arata in comunicatul Fondului.

Finantarea se face in proportie de maxim 95% a contractului de leasing financiar pentru utilizatorii fara istoric de functionare si de maximum 90% a contractului de leasing financiar pentru utilizatorii cu istoric de functionare, se mai arata in comunicat. Facilitatea de finantare pentru societatile de leasing este disponibila in lei, in limita sumei de 4,5 milioane lei pentru fiecare societate de leasing.

Suma pusa la dispozitia societatii de leasing de catre FNGCIMM SA poate fi utilizata sub forma de trageri, in vederea achizitionarii de bunuri (noi sau second hand), care urmeaza a fi predate in regim de leasing financiar utilizatorilor eligibili, intr-o perioada de maximum sase luni de la data semnarii acordului cadru de finantare. Durata maxima de rambursare a sumei puse la dispozitie este de 66 de luni.

Finantarea aferenta unei trageri poate fi de maximum 95% din pretul de achizitie (inclusiv TVA) al bunului care urmeaza sa fie predat in regim de leasing financiar, pentru utilizatorii din categoria intreprinderilor mici si mijlocii fara istoric de functionare sau de maximum 90% din pretul de achizitie (inclusiv TVA) al bunului ce urmeaza sa fie predat in regim de leasing financiar, pentru utilizatorii din categoria intreprinderilor mici si mijlocii cu istoric de functionare.

FNGCIMM a acordat anul trecut IMM-urilor garantii in valoare de peste 122 milioane euro si a avut o cifra de afaceri de 7,5 milioane lei, mai mare de aproape sase ori fata de cea din 2005.

La sfarsitul anului 2006, fondurile proprii ale FNGCIMM erau de 276,98 milioane lei, in crestere de 2,82 ori fata de anul precedent. Numarul de garantii acordate intreprinzatorilor care au luat credite bancare a crescut de 4,5 ori fata de 31 decembrie 2005 si de aproape 15 ori fata de anul 2004.

Activitatea FNGCIMM se desfasoara prin intermediul unei retele nationale care cuprinde 12 reprezentante, o sucursala si trei filiale, denumite Fonduri locale de garantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri