CEC si-a dublat profitul net in primele noua luni

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut un profit net de 70 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, de peste doua ori (+112%) mai mare decat in acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite acordate clientilor nebancari cu 65%

Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la 4,77 miliarde lei (1,43 miliarde euro) la finalul lunii septembrie, iar depozitele atrase au atins 7,09 miliarde lei, in crestere cu 33% fata de trimestrul al treilea al anului trecut, se mentioneaza in comunicatul bancii. Activele bancii insumau la 30 septembrie 8,88 miliarde lei (2,65 miliarde euro), in crestere cu 45% fata de a noua luna a anului trecut.

"Rezultatele la 30 septembrie 2007 ne dau posibilitatea, in perioada urmatoare, sa ne concentram, in principal, pe realizarea obiectivelor strategice anuntate pentru faza intai de dezvoltare, pana in 2009, si anume modernizarea si eficientizarea bancii", a declarat presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea.

In acest sens, un accent deosebit va fi pus pe cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor bancii, a adaugat Ghetea.

Fondurile proprii ale bancii au crescut de aproape doua ori in intervalul septembrie 2006 - septembrie 2007 pana la 1,08 miliarde lei, iar veniturile totale ale bancii au fost de 887 milioane lei in primele noua luni ale anului, cu 42,6% mai mari decat in acelasi interval din 2006, cand au insumat 622 milioane lei.

Capitalul social al bancii a fost majorat la finalul anului trecut cu 500 milioane lei pana la 650 milioane lei.

Cardurile CEC, lansate anul trecut, au ajuns la un numar de peste 400.000 de carduri active in prezent, mai arata banca.

In primele noua luni din 2007, banca a dezvoltat produse noi si a modernizat cele existente, cea mai buna evolutie fiind inregistrata de Contul Privilegiu, cardul de credit, creditele pentru populatie, creditele pentru firmele mici si mijlocii (IMM) si cele pentru administratiile publice locale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TransferGo lansează o nouă opțiune: creștere de 25% a tranzacțiilor
Setari Cookie-uri