Leul s-a apreciat lieri cu un ban (0,32%) fata de moneda europeana pana la 3,3402 lei/euro, ca urmare ordinelor de vanzare de euro in schimbul leilor, in asteptarea sedintei de politica monetara de maine, la care majoritatea analistilor se asteapta ca BNR sa mareasca dobanda cheie, sustin dealerii

"Cursul leului a oscilat usor luni, dar volumele tranzactionate nu au fost foarte mari, pentru ca majoritatea jucatorilor din piata asteapta sedinta de miercuri a bancii centrale", a spus dealerul sef al ABN Amro Bank Romania, Dragos Balaci, pentru NewsIn.

Leul era cotat luni dimineata la 3,3370 lei/euro dupa care moneda nationala s-a apreciat usor fata de cea europeana pana la 3,3300 lei/euro, iar ulterior a pierdut teren pana la 3,3400 lei/euro.

Cursul afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3402 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu 0,32% fata de euro, de la 3,3508 lei/euro, cat era vineri.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat in prima parte a zilei de la 1,4390 doalari/euro pana la noi cotatii minime istorice, de 1,4441 dolari/euro, iar in jurul orei 13:45, ora Romaniei, moneda americana era cotata la 1,4410 dolari/euro.

Cursul afisat luni de banca centrala arata o apreciere a monedei nationale cu peste un ban (0,63%) fata de dolar, de la 2,3329 lei/dolar, cat era vineri, la 2,3181 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de luni un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,02% pe an, fata de 7,04% cat era la sfarsitul saptamanii trecute, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a crescut usor la 7,70% pe an, de la 7,68% pe an cat era vineri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei se mentin la 7,25-7,75% pe an, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii si in asteptarea sedintei de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) ce va avea loc pe 31 octombrie, la care majoritatea analistilor se asteapta ca banca centrala sa mareasca dobanda cheie chiar si la 8% pe an, de la 7%, cat e in prezent.

BNR a atras, luni, 470 milioane lei in depozite la doua saptamani pentru care dobanda este de 7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri