Bancpost: Profit de 14,5 milioane euro la noua luni

Bancpost a obtinut un profit net de 14,5 milioane euro in primele noua luni ale acestui an din afacerile derulate pe piata romaneasca, interval marcat de lansarea a trei noi afaceri.

Astfel, EFG Eurobank a anuntat ca a inregistrat pe piata romaneasca un venit operational de 172 milioane euro, in crestere cu 60% fata de acelasi interval al anului trecut. Cheltuielile operationale au insumat 130 milioane euro, iar profitul inainte de impozitare a fost de 18 milioane euro in intervalul ianuarie-septembrie 2007.

Portofoliul de credite al Bancpost s-a dublat (+101%) in trimestrul al treilea 2007 fata de acelasi interval din 2006, pana la 2,8 miliarde euro, iar depozitele atrase de la clienti au ajuns la 1,2 miliarde euro la finalul lunii septembrie. Banca a continuat extinderea retelei sale la peste 249 de unitati la finalul lui septembrie, din care 231 de retail. EFG Eurobank a raportat active de 4 miliarde euro pe piata romaneasca dupa primele noua luni din 2007.

Bancpost a continuat sa isi extinda serviciile in al treilea trimestru si a deschis trei noi afaceri pe piata romaneasca: Bancpost Fond de Pensii, companie de administrare de fond de pensii private obligatorii (pilonul II), EFG Eurolife Asigurari de Viata si EFG Eurolife Asigurari Generale. Acitivitatea ultimelor doua subsidiare se concentreaza pe sectorul asigurarilor generale si al asigurarilor de viata, mai arata raportul financiar al bancii-mama.

Bancpost a afisat rezultate bune in sectorul administratii de fonduri mutuale si a devenit al treilea jucator din domeniu de pe piata romaneasca, prin intermediul EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI. In ceea ce priveste activitatea de casa de brokeraj, EFG Eurobank a devenit al optulea jucator, cu o cota de piata de 3,9%.

EFG vrea sa intre si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative (pilonul III), atras de potentialul mare de crestere al acesteia si de rezultatele inregistrate in primele doua saptamani pe pilonul II, declarase, la inceputul lunii octombrie, directorului general al grupului EFG Eurolife, Alexander Sarrigeorgiou.

Grupul financiar elen EFG Eurobank detine in Romania, in afara de subsidiarele mentionate, companiile EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN si EFG Leasing.

Grupul Eurobank EFG este prezent, in afara de piata greceasca, si in Bulgaria, Romania, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina si Cipru.

EFG Eurobank detine 77,56% din actiunile Bancpost, a sasea banca autohtona dupa active la finalul anului trecut, cu o cota de piata de 4,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri