BCR Asigurari a afisat afaceri de peste 454 milioane lei (circa135 milioane euro) in primele noua luni din 2007, mai mari decain crestere cu 52,86% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a triplarii subscrierilor pe segmentul asigurarilor auto obligatorii.

Clasa asigurarilor auto facultative (CASCO) a crescut cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise pentru asigurarile auto obligatorii s-au triplat, ajungand la 110 milioane lei.

Valoarea bunurilor subscrise s-a dublat pe segmentul asigurarilor de accidente, in timp ce asigurarile auto facultative, bunuri in tranzit au inregistrat o crestere de 48%. Printre clasele de asigurari care au afisat cresteri semnificative fata de acelasi interval din 2006 se numara asigurarile de daune pentru proprietati si bunuri, cu o crestere de circa 40%, precum si asigurarile de mijloace de transport aerian, asigurarile de raspundere civila generala si asigurarea lucrarilor de constructii-montaj "toate riscurile" si raspunderea constructorului.

"Pe o piata dominata de asigurarile auto, evolutiile pozitive ale asigurarilor de proprietati sau a asigurarilor de raspundere civila generala reprezinta un semnal din partea clientilor ale caror nevoi de asigurare si grad de cunoastere a produselor a crescut", a declarat directorul general al BCR Asigurari, Mihail Tecau.

Structura portofoliului companiei s-a mentinut in primele noua luni ale acestui an aproximativ la fel cu cea din perioada similara a anului trecut. Astfel, asigurarile auto (CASCO si RCA) detin 57,47%, asigurarile de credite au o pondere de 30,49%, iar asigurarile de proprietati 9,37% din totalul primelor brute subscrise pe primele noua luni din 2007.

BCR Asigurari are circa 700.000 de clienti, din care 87% sunt persoane fizice. Compania opereaza exclusiv in sectorul asigurarilor generale, concentrandu-se in continuare pe dezvoltarea retelei de distributie.

Banca Comerciala Romana SA (BCR) detine 60,90% din capitalul societatii de asigurare, Financiara SA controleaza 20,84% din actiuni, iar restul de 18,26% din capital este controlat de 7.441 de persoane fizice. Din conducerea consiliului de supraveghere al BCR Asigurari fac parte Helmuth Hintringer, in calitate de presedinte, Martin Skopek si Jean Andronie, in calitate de membri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce se intampla cu leul si bursele daca UK iese "cu scandal" din UE