Finantele vor sa lanseze, in luna noiembrie, titluri de stat in valoare de 1,6 miliarde lei, insemnand doua emisiuni de certificate de trezorerie, in valoare de 500 milioane lei fiecare si doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, in valoare de 300 milioane lei fiecare.

Potrivit unui ordin al ministrului economiei si finantelor, in luna noiembrie 2007, vor avea loc doua emisiuni de certificate de trezorerie. Prima licitatie se va desfasura pe 7 noiembrie si va avea scadenta la un an, iar cea de-a doua pe 21 noiembrie, cu scadenta la sase luni.

Tot in noiembrie, Finantele au programat doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark. Datele de licitatie pentru obligatiunile de tip benchmark vor fi 1 si 15 noiembrie 2007. Prima emisiune va avea scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 6%, iar cea de-a doua va avea scadenta la zece ani si o rata a cuponului de 6,75%.

Valoarea nominala individuala a unui certificat, respectiv a unei obligatiuni, este de 10.000 lei.

Finantele au programat pentru ultimul trimestru al anului emisiuni de titluri de stat in volum total de 4,2 miliarde lei, insemnand cinci emisiuni de certificate de trezorerie cu scadente la sase luni si un an si sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadente de 10, 5 si 3 ani. Conform calendarului anual, volumul total de titluri de stat pentru 2007 este estimat la 12 miliarde lei.

Totodata, in ultima parte a anului, Finantele intentioneaza sa contracteze printr-o emisiune de euroobligatiuni si un imprumut in valoare de cel putin 500 milioane euro, cu o scadenta de zece ani. Ca urmare a cererii de oferta facute in acest scop, Finantele au primit oferte de la 25 de institutii interesate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce au "sub capota" fondurile in care 300.000 de romani isi tin banii