Compania de asigurari Agras, membra a Vienna Insurance Group, va propune actionarilor transferul portofoliului de asigurari agricole catre Omniasig Vienna Insurance Group SA, a anuntat compania intr-un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGA) va fi convocata pe 5 decembrie 2007. Potrivit actului constitutiv al companiei, dreptul de participare in adunarile genarale il au fondatorii si actionarii care detin cel putin 0,5% din numarul total al actiunilor emise. Ceilalti actionari isi pot exercita dreptul de vot in adunarile generale prin desemnarea altor actionari care detin dreptul de participare sau prin reprezentare, pe baza de procuri speciale, se mai arata in comunicatul de presa.

Compania de asigurari Agras, membra a Vienna Insurance Group, a afisat o pierdere de 279.233 lei in trimestrul al treilea din 2007, ca urmare a reducerii veniturilor totale trimestriale cu 37,68% fata de perioada similara a anului trecut. Compania a incheiat trimestrul al treilea din 2006 cu un profit net de 547.863 lei.

Veniturile totale ale firmei de asigurari au fost in trimestrul al treilea de 10,6 milioane lei, cu 37,68% mai mici decat in intervalul similar din 2006, cind veniturile totale au depasit 17 milioane lei. Cheltuielile totale al firmei au fost in perioada iulie-septembrie 2007 de 10,8 milioane lei, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, cand Agras a avut cheltuieli de peste 16,47 milioane lei.

In primele noua luni ale anului 2007, pierderile companiei au depasit 1,15 milioane lei, in conditiile in care in aceeasi perioada a anului trecut Agras afisa un profit net de 823.549 lei.

Agras a fost infiintata la data de 10 septembrie 1992, ca societate pe actiuni, iar din octombrie 2002, Unita, controlata de Vienna Insurance Group, a devenit actionar majoritar al societatii, in urma unei tranzactii de 2,9 milioane euro. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor).

Vienna Insurance Group controleaza in prezent pe piata romaneasca in mod direct societatile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii. Omniasig Life este controlata in proportie de 50% de Omniasig, iar Agras are ca actionar majoritar Unita, cu o participatie de 88,68%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri