Generali Asigurari a subscris, in perioada ianuarie-septembrie 2007, un volum total de prime brute de 281 milioane lei (83,73 milioane euro), cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut (210 milioane lei).
Valoarea primelor brute subscrise la asigurarile de viata a fost de 42,4 milioane lei, in crestere cu 57% fata de perioada ianuarie-septembrie 2006 (26,9 milioane lei).

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 238,5 milioane lei, cu circa 30% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior (183,9 milioane lei).

Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

Asigurarile auto au inregistrat cea mai mare crestere (46%) in cadrul asigurarilor generale, de la 118 milioane lei, cat era nivelul primelor subscrise in primele noua luni ale anului 2006, la 172 milioane lei in aceeasi perioada a anului curent.

Valoarea primelor din asigurari de bunuri si proprietati a crescut cu 20%, de la 38,9 milioane lei la 46,7 milioane lei, sustinuta in principal de asigurarea locuintelor, in cazul carora s-a inregistrat o crestere a valorii portofoliului de 150% (de la 6,3 milioane lei la 15,8 milioane lei).

"Imbunatatirea rezultatelor a fost favorizata de cresterea controlata a portofoliului, de imbunatatirea ratei daunei, in special la asigurarile auto, ca urmare a masurilor luate, prin introducerea unui nou sistem de tarifare, segmentat dupa caracteristicile autovehiculului si ale proprietarului" , a declarat directorul general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan.

Generali Asigurari are in prezent un capital social de 120 milioane lei, ultima majorare fiind efectuata in luna septembrie.

"Obiectivele principale ale companiei raman in continuare lansarea de noi produse de asigurare, incheierea unor noi parteneriate cu bancile, extinderea retelei teritoriale, in concordanta cu directia de dezvoltare strategica a grupului Generali la nivel global si regional", a mai spus Moldovan.

Actionarul majoritar al Generali Asigurari este Generali Holding Vienna AG, care detine 83,5660% din capitalul social, Asigurare Reasigurare Astra SA cu o participatie de 15,9850%, in timp ce Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum - Centrocoop detine 0,1306%.

Generali Asigurari, parte a grupului international Generali, are o retea teritoriala formata din 84 de agentii si puncte de lucru si 3.000 de agenti, care aduc peste o treime din productia de asigurari.

In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri