BCR Asigurari a afisat afaceri de 60,52 milioane lei (circa18 milioane euro) in primele noua luni din 2007, in crestere cu 89,13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a dezvoltarii retelei de distributie si de vanzare a companiei.

"Rezultatele obtinute pana in prezent sunt o concretizare fireasca a strategiei de marketing si vanzari adoptata de companie", a declarat directorul general si presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu. Ea a adaugat ca un factor important care a condus la cresterea valorii primelor brute subscrise l-a reprezentat si dezvoltarea retelei de distributie, a retelei de vanzare, precum si calitatea serviciilor.

Valoarea activelor companiei se ridica la 141,30 milioane lei, in crestere cu 41% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a ajuns la 3,7 milioane lei. Cresterea valorii primelor brute subscrise a avut loc pe toate liniile de produse ale companiei. O dinamica accentuata au inregistrat produsele destinate economisirii in vederea pensionarii, se mai arata in comunicat.

BCR Asigurari de Viata ofera produse traditionale de viata, asigurari de sanatate, rente de studii pentru copii, asigurari de economisire in vederea pensionarii, fonduri de pensii facultative. BCR Asigurari de Viata va lansa in perioada imediat urmatoate si produse de asigurare "unit-linked", produse complexe care combina caracteristicile asigurarilor de viata cu cele ale unor produse de investitie, respectiv protectia oferita de o polita de asigurare de viata cu beneficiile investitiei.

BCR Asigurari de Viata avea la sfarsitul lunii septembrie 92 de angajati si 800 consilieri de asigurare care activeaza in 43 de agentii.

Compania a fost infiintata in octombrie 2005 pentru a include in oferta grupului BCR produse de asigurari de viata destinate populatiei si firmelor. Compania are un capital social de 21,93 milioane lei.

BCR Asigurari de Viata a fost autorizata in 2007 ca administrator de fonduri de pensii facultative (pilonul III), primul fond lansat fiind BCR – Prudent. Fondul are un grad de risc scazut si se adreseaza persoanelor care prefera un plasament prudential. Valoarea minima a contributiei lunare este de 35 lei, iar cea maxima nu poate depasi 15% din veniturile participantului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR vrea sa digitalizeze complet obtinerea unui credit ipotecar