ProCredit Bank Romania si-a marit activele cu 48% in primele noua luni din 2007, pana 289 milioane euro, si a atras fonduri in valoare de 160 milioane euro de la firme si populatie
In primele noua luni din 2006 ProCredit Bank avea active in valoare de 196 milioane euro.

Valoarea fondurilor atrase de la cei 80.000 de clienti activi ai bancii (firme si populatie) se ridica la 160 milioane euro la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 69% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, portofoliul de credite al bancii aflat in derulare a inregistrat o crestere de 49% fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 38.000 de credite cu un volum de 205 milioane euro. ProCredit Bank Romania a inregistrat performanta in ce priveste creditarea sectorului agricol, astfel incat la sfarsitul lunii septembrie banca avea un portofoliu in derulare de circa 8.000 de credite acordate micilor intreprinzatori din mediul rural cu un volum de aproximativ 30 milioane euro.

Agentia de evaluare financiara Fitch a urcat recent ratingul individual al bancii ProCredit Romania (PCBR), de la "D/E" la "D", si a confirmat ratingurile pentru credite pe termen lung in valuta si in lei la "BB+".

Ratingul creditelor pe termen scurt in valuta si in lei a fost mentinut la "B" si ratingul suport la "3". Perspectivele de rating pentru creditele pe termen lung sunt stabile.

ProCredit Bank Romania face parte din grupul ProCredit, un grup international care opereaza in prezent in 19 tari pe trei continente. Banca detinea la sfarsitul anului trecut active de 746,5 milioane lei (220 milioane euro) si controla 0,43% din piata bancara romaneasca, potrivit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri