Compania de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank Viena, a obtinut credite suplimentare de aproximativ 15 milioane euro pentru finantarea contractelor incheiate cu firmele mici si mijlocii, a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al companiei, Valentin Chirca.
"Compania de Factoring a obtinut aproximativ 15 milioane euro de la doua banci cu scopul de a acorda finantare intreprinderilor mici si mijlocii, urmand ca in primul trimestru al anului viitor sa mai contracteze un imprumut", a mentionat Valentin Chirca.

Compania continua sa-si consolideze relatia cu bancile comerciale de la care a obtinut finantari pana in prezent, inclusiv cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de la care a contractat 6,5 milioane euro.

Compania de Factoring, infiintata in toamna anului trecut, a obtinut in primul semestru al acestui an o cifra de afacei de 45,5 milioane euro, ca urmare a cresterii numarului de clienti si a extinderii teritoriale.

Cifra de afaceri inregistrata de companie in primele sase luni este cu 10% mai mare decat cea estimata la inceputul anului, ca urmare a dezvoltarii portofoliului de clienti care activeaza in industria materialelor de constructii si cea alimentara. Un alt factor care a contribuit la dezvoltarea afacerii companiei il reprezinta cresterea portofoliului de clienti importanti in zona Transilvaniei, prin deschiderea biroului regional de vanzari, precum si prin cresterea volumului de finantare acordat clientilor existenti.

Factoringul reprezinta o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii, in special pentru IMM-uri. Apare, astfel, posibilitatea cresterii cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii. De asemenea, factoringul dezvolta flexibilitatea firmei de a-si asuma termene de plata variate.

Compania de Factoring IFN SA, membra a Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai mari organizatii specializate la nivel mondial, a fost infiintata in 2006 de Intermarket Bank Viena si de Banca Transilvania, cu o cota de participare la capitalul social al companiei de 50% fiecare. Intermarket Bank Viena, unul dintre fondatorii Companiei de Factoring IFN SA, este lider de piata in Europa Centrala si de Est, avand o cota de piata de 31% si subsidiare in Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania. In anul 2006, Intermarket Bank Viena a inregistrat o cifra de afaceri totala de 5 miliarde euro.

In prezent, pe piata romaneasca, printre bancile care mai ofera servicii de factoring se numara BRD-Groupe Société Générale (BRD SocGen), Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank (prin ING Commercial Finance), UniCredit, Raiffeisen Bank, ABN Amro Bank si Romexterra.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri