Grupul bulgar Eurohold, actionar majoritar al Asitrans Asigurari, vrea sa cumpere un broker de pe piata romaneasca de capital si un dealer auto, dupa ce in urma cu o luna a cumparat Time Broker de Pensii Private, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Asitrans, Bogdan Stan.
"Negocierile pentru cumpararea unui dealer auto si al unui broker de pe piata de capital au inceput deja", a precizat Bogdan Stan. El nu excude posibilitatea ca grupul sa se gandeasca la un un proiect de la zero (greenfield) in ce priveste brokerul de pe piata de capital, insa prioritatea o reprezinta achizitia.

In ce priveste dealerul auto, Bogdan Stan a mentionat ca grupul intentioneaza sa implementeze modelul din Bulgaria, potrivit caruia un client poate avea posibilitatea sa cumpere o masina si, in acelasi timp, sa incheie o asigurare auto.

"Vom avea un aport semnificativ din partea noului actionar al companiei in ce priveste dezvoltarea business-ului", a adaugat Bogdan Stan. El a mentionat ca firma si-a propus sa ajunga la o valoare a primelor brute subscrise de 50 milioane euro in 2008 si la 70 milioane euro in 2009.

"Eurohold urmeaza sa detina 85% din compania de asigurari Asitrans la sfarsitul acestei luni, ca urmare a majorarii de capital, dar si a negocierilor incheiate cu unii actionari ai companiei", a mai spus directorul general al Asitrans Asigurari.

Asitrans are un capital social de 24,2 milioane lei. Eurohold controleaza, in afara de Asitrans Asigurari, 51% din Asitrans Leasing si 100% din capitalul Time Broker de Pensii Private.

Grupul Eurohold intentioneaza sa cumpere cate un asigurator in Serbia, Turcia si Macedonia si vrea sa controleze 3-5% din piata asigurarilor in regiune in circa trei ani. "Pana la sfarsitul lui 2008 sau la inceputul anului viitor vom face publica noua achizitie din cadrul grupului", a precizat Bogdan Stan.

Holdingul Eurohold din Bulgaria se pregateste pentru fuziunea diviziei de asigurari in cadrul unei nou-create companii cu capital mixt, detinuta tot de grup. Noua divizie va purta numele de EuroIns Insurance Group si va controla compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Chudotvorets si recent achizitionata firma de asigurari din Romania, Asitrans Asigurari.

Asitrans detine si o companie de leasing, dupa ce a achizitionat, in august 2006, pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care a devenit, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing.

Compania romaneasca de asigurari isi schimba denumirea de la 1 ianuarie 2008 in EuroIns Romania, iar divizia sa de leasing, Asitrans Leasing, va deveni Eurolease Auto. Campania de schimbare a imaginii (rebranding) este estimata la 500.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri