"Prin cumpararea Asirom, Vienna Insurance Group a devenit liderul pe piata din domeniu din Romania", a explicat presedintele executiv Guenter Geyer. "Vienna Insurance Group va avea de castigat enorm din cresterea dinamica a pietei romanesti", a adaugat seful Vienna Insurance Group.

Spre finalul sedintei de miercuri a pietei Rasdaq, s-a efectuat o tranzactie speciala (deal) cu circa 131 milioane actiuni Asirom (ASRA), la pretul de 0,75 lei/titlu.

Aprobarea autoritatilor austriece si romanesti a fost obtinuta deja, mai arata Vienna Insurance Group. In conformitate cu reglementarile legislative romanesti, Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group va face o oferta in decurs de doua luni celorlalti actionari ai companiei Asirom, care este listata pe piata Rasdaq.

Vienna Insurance Group este prezenta pe piata romaneasca prin cinci firme. Ca urmare a cumpararii Asirom, Vienna Insurance Group are o cota de piata de aproximativ 27%, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata din Romania. Vienna Insurance Group mai detine in Romania companiile Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata, Unita si asiguratorul agricol Agras.

Citeste si:

Potrivit unor surse apropiate afacerii, detinerea grupului austriac a ajuns la 50,2%, iar conform legii, daca grupul austriac are o participatie de peste 33%, trebuie sa faca o oferta publica tuturor actionarilor minoritari, la un pret/actiune care sa fie cel putin egal cu cel mai mare pret pe care l-a oferit companiei Interagro in ultimele 12 luni.

InterAgro a vandut la sfarsitul lunii iulie 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance pentru 146 milioane lei.

Cu o crestere economica de 7,7% in 2006, Romania este una dintre economiile nationale cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala si de Est. Dinamica este reflectata si de cresterea puternica a pietei asigurarilor, cu peste 35% in 2006, potrivit reprezentantilor Vienna Insurance Group.