Bilantul financiar al Raiffeisen International, publicat joi, arata ca Raiffeisen Bank Romania avea la 30 septembrie o retea de 382 de unitati si 5.506 angajati.

La finalul anului trecut, Raiffeisen Bank Romania avea active de 13,82 miliarde lei (4,087 miliarde euro), potrivit datelor bancii centrale.

Dupa valoarea activelor, subsidiara bancara din Romania era pe locul al cincilea in cadrul Raiffeisen International, dupa subsidiarele ZAO Raiffeisenbank din Rusia (cu active de 8,8 miliarde euro), Raiffeisen Bank Zrt din Ungaria (7,8 miliarde euro), Tatra banka din Slovacia (6,96 miliarde euro) si VAT Raiffeisen Bank Aval din Ucraina (5,9 miliarde euro).

Raiffeisen International, divizia pentru Europa Centralasi de Est a grupului Raiffeisen, detine 17 subsidiare bancare in fostele state comuniste si in fosta Uniune Sovietica, precum si o divizie de leasing cu activitati inaceeasi regiune.

Citeste si:

Dupa primele noua luni ale acestui an, Raiffeisen International a ajuns la active de 67,5 miliarde euro, in crestere cu 20,8% fata de sfarsitul anului trecut, din care 62,5 miliarde euro proveneau din activitatile bancare.

Raiffeisen International a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit consolidat dupa impozite si interese minoritare de 625,7 milioane euro, in crestere cu 43,1% fata de acelasi interval din 2006, daca se exclud elementele unice din bilant (vanzarea Raiffeisenbank Ucraina si a unei participatii la Bank TuranAlem din Kazahstan, in 2006).

Subsidiara bancara din Romania a Raiffeisen a contribuit semnificativ la rezultatele grupului in special pe partea de imprumuturi si avansuri acordate altor banci, ca urmare a depozitelor mari constituite la banca centrala. De asemenea, incasarile din comisioane au crescut puternic inacest interval in special pe pietele din Romania si din Serbia, mai arata raportul bancii mama.