"Am ajuns la o valoare de aproximativ un miliard de euro, prin tranzactii in China si Vietnam. Suntem interesati sa intram pe noi piete? Categoric ca da, mai ales in Romania si Turcia", a insistat Ackermann.

Acesta a spus ca exista potential pentru astfel de achizitii in cele doua tari, in domeniul de retail banking, insa nu este vorba despre tranzactii mari.

Posibilele tinte de preluare pe zona de retail sunt foarte putine in Romania: Banca Transilvania, Banca Carpatica sau Libra Bank.

Marimea Deutsche Bank permite institutiei financiare germane sa plateasca un pret ridicat pentru a intra pe piata romaneasca, mai ales ca Germania are legaturi economice puternice in Romania.

Citeste si:

De asemenea, Ackermann a declarat ca Deutsche Bank nu intentioneaza sa cumpere o banca de investitii. Pe piata, mai multi bancheri au declarat ca banci precum Merrill Lynch ar putea deveni tinte de preluare, ca urmare a reducerii preturilor actiunilor si a declinului cotatiei dolarului.

Deutsche Bank a anuntat ca estimeaza, pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2007, un profit net de peste 2 miliarde dolari, in ciuda pierderilor mai mari de 3 miliarde dolari, cauzate de tulburarile de pe piata mondiala a creditelor.

Cea mai mare banca a Germaniei a comunicat ca prevede un profit trimestrial net ce va depasi 1,4 miliarde euro (2 miliarde dolari), cu toate ca va trebui sa achite 700 milioane euro pentru a plati anumite imprumuturi si 1,5 miliarde euro pentru produse structurate de credit si pentru asigurari garantate ipotecar.