"Salariul mediu in Romania este de 350 de euro - si daca luam in considerare o contributia de 2% vom atrage in medie 84 euro pe contribuabil, care ne va aduce 84 milioane euro in primul an", a precizat Boon.

El a adaugat ca ING Fond de Pensii a atras deja 700.000 de clienti in cele 45 de zile de la inceperea perioadei de aderare a romanilor la un fond de pensii obligatorii. Boon a mentionat ca, intr-o singura zi, ING Fond de Pensii atrage 10-15.000 de participanti.

"Este uluitor sa vinzi atat de mult", a spus Bram Boon. El a adaugat ca, in prezent, compania se concentreaza numai pe vanzari pentru a atinge cota de piata propusa, de 30%.

Directorul general al ING Asigurari de Viata a mai spus ca peste 35% din activele fondurilor de pensii din Polonia au fost investite in actiuni si considera ca se va ajunge la o astfel de pondere si in Romania.
Boon a precizat ca o problema pe care o au administratorii este aceea ca sunt limitati la un singur fond si ca ar putea avea nevoie de diferite profile de risc, mai riscante pentru tineri si mai sigure pentru persoanele care au peste 35 de ani.