Carpatica Asig a fost sanctionata de catre arbitrul asigurarilor cu interzicerea practicarii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) timp de 30 de zile, deoarece societatea refuza sa platesca despagubirile in baza politelor incheiate prin intermediari
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sanctionarea societatii Carpatica Asig SA cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), pentru o perioada de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a deciziei prin care se dispune aceasta sanctiune.

Hotararea a fost luata ca urmare a faptului ca, din verificarile efectuate, a rezultat ca societatea Carpatica Asig SA refuza, in mod nejustificat, plata despagubirilor in cazul dosarelor de dauna deschise in baza politelor de asigurare incheiate prin intermediari. Societatea are obligatia sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii catre brokerii si agentii de asigurare cu care are incheiate contracte de intermediere a interdictiei de a mai incheia asigurari RCA in numele si pe seama societatii Carpatica Asig SA in perioada mentionata.

"Avertizam societatile de asigurari, care practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto RCA, de faptul ca CSA le monitorizeaza atent activitatea desfasurata in aceasta perioada", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu. Ea a adaugat ca CSA va aplica aceleasi masuri asiguratorilor care nu vor respecta prevederile legislatiei RCA in vigoare.

Carpatica Asig a platit daune in valoare de 13,5 milioane lei in primul trimestru din anul 2007, cu 1,42% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii numarului de persoane care apeleaza la serviciile de asigurare si diversificarii produselor pe piata de profil.

Membra a grupului financiar Carpatica, Carpatica Asig activeaza pe piata asigurarilor din 1996 si are in prezent o retea de 142 de unitati in tara. Compania a inregistrat anul trecut o crestere a primelor brute subscrise cu 104,28% fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri