Compania planuieste sa reinvesteasca profitul pentru extinderea pe piata romaneasca, tintind sa urce intre primele 5 firme de leasing din Romania in 2008. Volksbank Leasing are, in prezent, o cota de piata de 5% si se plaseaza pe locul sapte pe segmentul de leasing din Romania.

"Profitul net din primele noua luni a depasit estimarile pentru acest an, fiind cu 45% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele companiei s-au imbunatatit de la un an la altul, decizia actionarilor fiind de fiecare data reinvestirea profitului pe piata din Romania", a declarat directorul Volksbank Leasing, Peter Demmer.

Compania a finantat, in primele noua luni din 2007, bunuri in valoare de 155 milioane euro, cu 23% mai mult decat in perioada echivalenta a anului trecut si a incheiat, din ianuarie 2007 pana la sfarsitul lunii septembrie 8.800 de contracte noi, cu 20% mai mult decat in primele trei trimestre ale anului trecut.

Totalul contractelor din portofoliu a ajuns in septembrie 2007 la 38.000, cu o valoare cumulata de 655 milioane euro, dintre care 65% reprezinta finantarea de autoturisme si autoutilitare, 30% finantarea camioanelor si utilajelor de constructii, iar echipamentele reprezinta 5%, proportii similare celor din 2006, mai precizeaza reprezentantii Volksbank Leasing.

Citeste si:

Volksbank Leasing este specializata in leasing pentru autoturisme, atat noi cat si second hand, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adreseaza in principal companiilor, care reprezinta 90% din portofoliul firmei, in timp ce segmentul populatiei are o pondere de 10% din totalul clientilor.

Reprezentantii companiei sustin ca Volksbank Leasing vrea sa se concentreze, in lunile urmatoare, pe dezvoltarea sectoarelor finantarii de vehicule comerciale - camioane si utilaje de constructii, dar si pe extinderea pe partea de echipamente, astfel incat aceste doua segmente sa ajunga sa detina 50% din portofoliu. Astfel, 40% ar trebui sa reprezinte finantarea de camioane si utilaje de constructii si 10% echipamentele.

Volksbank Leasing Romania este o parte a retelei din Europa Centrala si de Est a Volksbank Leasing International, care detine 80% din afacerea din Romania, restul de 20% fiind detinut de Volksbank Romania.