Volksbank Leasing Romania a obtinut un profit net de 7,6 milioane euro in primele 9 luni ale acestui an, cu 45% mai mult decat in perioada simala din 2006, depasind, din primele trei trimestre, estimarile pentru intregul 2007.

Compania planuieste sa reinvesteasca profitul pentru extinderea pe piata romaneasca, tintind sa urce intre primele 5 firme de leasing din Romania in 2008. Volksbank Leasing are, in prezent, o cota de piata de 5% si se plaseaza pe locul sapte pe segmentul de leasing din Romania.

"Profitul net din primele noua luni a depasit estimarile pentru acest an, fiind cu 45% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele companiei s-au imbunatatit de la un an la altul, decizia actionarilor fiind de fiecare data reinvestirea profitului pe piata din Romania", a declarat directorul Volksbank Leasing, Peter Demmer.

Compania a finantat, in primele noua luni din 2007, bunuri in valoare de 155 milioane euro, cu 23% mai mult decat in perioada echivalenta a anului trecut si a incheiat, din ianuarie 2007 pana la sfarsitul lunii septembrie 8.800 de contracte noi, cu 20% mai mult decat in primele trei trimestre ale anului trecut.

Totalul contractelor din portofoliu a ajuns in septembrie 2007 la 38.000, cu o valoare cumulata de 655 milioane euro, dintre care 65% reprezinta finantarea de autoturisme si autoutilitare, 30% finantarea camioanelor si utilajelor de constructii, iar echipamentele reprezinta 5%, proportii similare celor din 2006, mai precizeaza reprezentantii Volksbank Leasing.

Volksbank Leasing este specializata in leasing pentru autoturisme, atat noi cat si second hand, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adreseaza in principal companiilor, care reprezinta 90% din portofoliul firmei, in timp ce segmentul populatiei are o pondere de 10% din totalul clientilor.

Reprezentantii companiei sustin ca Volksbank Leasing vrea sa se concentreze, in lunile urmatoare, pe dezvoltarea sectoarelor finantarii de vehicule comerciale - camioane si utilaje de constructii, dar si pe extinderea pe partea de echipamente, astfel incat aceste doua segmente sa ajunga sa detina 50% din portofoliu. Astfel, 40% ar trebui sa reprezinte finantarea de camioane si utilaje de constructii si 10% echipamentele.

Volksbank Leasing Romania este o parte a retelei din Europa Centrala si de Est a Volksbank Leasing International, care detine 80% din afacerea din Romania, restul de 20% fiind detinut de Volksbank Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Câți clienți ING Bank România folosesc plățile mobile?
Setari Cookie-uri