BVB si Rasdaq vor avea obligatia sa gaseasca solutii pentru evidentierea n mod corect a detinerilor si datelor de identificare ale investitorilor care au cumparat valori mobiliare, precum si a cstigurilor obtinute n urma transferurilor drepturilor de proprietate asupra titlurilor. Prevederea este continuta n Instructiunea 8/2005 emisa de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Ea va intra n vigoare la data publicarii ordinului de punere n aplicare n Monitorul Oficial.

BVB si Rasdaq vor colabora cu registrele independente si Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru aplicarea acestei instructiuni. Sunt vizate att
valori mobiliare tranzactionate pe pietele reglementate, ct si cele care fac obiectul transferurilor derulate n cadrul sistemelor alternative de tranzactionare. n prezent, toti investitorii la Bursa, romni sau straini, au un numar international de identificare a valorilor mobiliare - codul ISIN (International Securities Identification Number) - stabilit n conformitate cu prevederile standardelor ISO, pentru a fi folosit n orice aplicatie legata de tranzactionarea si administrarea valorilor mobiliare n industria internationala de profil.