BVB si Rasdaq vor avea obligatia sa gaseasca solutii pentru evidentierea īn mod corect a detinerilor si datelor de identificare ale investitorilor care au cumparat valori mobiliare, precum si a cāstigurilor obtinute īn urma transferurilor drepturilor de proprietate asupra titlurilor. Prevederea este continuta īn Instructiunea 8/2005 emisa de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Ea va intra īn vigoare la data publicarii ordinului de punere īn aplicare īn Monitorul Oficial.

BVB si Rasdaq vor colabora cu registrele independente si Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru aplicarea acestei instructiuni. Sunt vizate atāt
valori mobiliare tranzactionate pe pietele reglementate, cāt si cele care fac obiectul transferurilor derulate īn cadrul sistemelor alternative de tranzactionare. Īn prezent, toti investitorii la Bursa, romāni sau straini, au un numar international de identificare a valorilor mobiliare - codul ISIN (International Securities Identification Number) - stabilit īn conformitate cu prevederile standardelor ISO, pentru a fi folosit īn orice aplicatie legata de tranzactionarea si administrarea valorilor mobiliare īn industria internationala de profil.