Piraeus Bank Romania lanseaza un credit pentru firmele mici si mijlocii cu cifra de afaceri intre 30.000 euro si 5 milioane euro, in limita sumei de 25.000 euro sau echivalentul in lei, respectiv 80.000 lei, perioada de maturitate fiind de 36 de luni

Imprumutul este acordat intr-o singura transa, in lei sau euro, in functie de optiunea beneficiarului.

"Suma imprumutata poate fi restituita in rate lunare sau trimestriale egale si implicit posibilitatea de a estima, planifica si gentiona mai usor cheltuielile curente ale companiei", a declarat directorul de dezvoltare al segmentului IMM din cadrul Piraeus Bank Romania, Georgios Kournavos. El a adaugat ca beneficiarul poate sa returneze in avans suma imprumutata inainte de termen, fara sa plateasca vreun comision de rambursare.

Piraeus Bank Romania si-a sporit activele de peste trei ori (cu 220%) in intervalul septembrie 2006-septembrie 2007, pana la 2,208 miliarde euro, ca urmare a cresterii puternice a creditelor acordate.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca avea active de 690 milioane euro.Profitul inainte de impozitare al Piraeus Bank Romania s-a cifrat la 14,6 milioane euro in primele noua luni ale anului curent.

Portofoliul de credite a ajuns la 1,824 miliarde euro dupa primele noua luni ale anului, Piraeus Bank Romania avand o cota de piata de 4,2% in sistemul bancar romanesc dupa imprumuturile acordate. Numarul de unitati a crescut cu 51% in primele noua luni ale acestui an pana la 90, fata de cele 39 inregistrate in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank