Asirom a afisat o pierdere de 5,3 milioane lei (1,57 milioane euro) in primele noua luni din 2007, in special din cauza daunelor platite pentru doua accidente produse la Oltchim, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Boris Schneider.

Asirom a inregistrat in primele noua luni din 2006 un profit net de 988.492 lei.

"Rezultatul este afectat temporar in acest moment de faptul ca au fost avizate la Asirom doua daune majore ale asiguratului nostru Oltchim, care insumeaza peste 8 milioane euro", a spus Schneider.
El a adaugat ca aceste daune nu vor afecta foarte mult rezultatul financiar al companiei la finalul anului, deoarece o mare parte din suma urmeaza a fi suportata de reasiguratorii Asirom. Boris Schneider a precizat, de altfel, ca Asirom va afisa profit la sfarsitul acestui an, insa nu a mentionat nivelul acestuia.
"Faptul ca industria asigurarilor este capabila sa suporte daune de amploare trebuie sa intareasca convingerea romanilor ca asigurarea este cea mai buna solutie de protectie financiara in fata unor riscuri inerente a se produce", a mai spus directorul general al Asirom.

Veniturile totale ale firmei in primele noua luni au crescut cu 4,47% pana la 500,3 milioane lei, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand acestea au fost de 478,9 milioane lei. Cheltuielile totale in primele noua luni din 2007 au crescut cu 5,79%, pana la 505,6 milioane lei, fata de acelasi interval al anului trecut, cand Asirom a avut cheltuieli totale de 477,92 milioane lei, potrivit raportului publicat vineri la Rasdaq.

Compania a raportat daune la asigurari generale de 216,24 milioane lei in primele noua luni din 2007, in scadere cu 3,7% fata de nivelul de 224,17 milioane lei afisat in acelasi interval din 2006.

Veniturile din prime brute subscrise totale pe cele doua categorii - asigurari de viata si generale - au insumat 475,6 milioane lei in primele trei trimestre ale anului, in urcare cu 0,33% fata de acelasi interval din 2006, din care segmentul asigurarilor generale a generat incasari de 409,4 milioane lei (122 milioane euro), mai mari cu 0,24%. Primele brute din asigurarile de viata au insumat in primele noua luni ale acestui an 66,1 milioane lei (19,7 milioane euro), in crestere cu 3,96%.

In 2006, Asirom SA a obtinut un profit brut de 14 milioane lei, dupa ce afisase pierderi in anul anterior, pe seama cresterii veniturilor cu aproape 8%. Veniturile totale afisate de Asirom in 2006 au fost de 638 milioane lei (181 milioane euro), in crestere cu 7,8% fata de 2005, iar planurile companiei prevad cresterea veniturilor cu 15 - 20% in 2007.

Asirom a fost infiintata in 1991, prin privatizarea fostei Administratii a Asigurarilor de Stat (ADAS), a carei sciziune a dus la aparitia a doua societati: Asirom si Astra.

Vienna Insurance Group AG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA. Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie.

Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat, in urma cu o saptamana, 20,2% din Asirom de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), iar in prezent detine pachetul majoritar de 50,2%.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri