Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat, in sedinta din 13 noiembrie, retragerea autorizatiei de functionare a patru brokeri de asigurari deoarece nu au respectat prevederile legii 32/2000, privind societatile de asigurare si supraveghere a asigurarilor, a anuntat luni CSA.
In sedinta din 13 noiembrie 2007, Consiliul CSA a hotarat retragerea autorizatiei de functionare a societatilor Eurom Broker de Asigurari – Broker de asigurare–reasigurare SRL, Excelsior – Broker de asigurare SRL, Risk Star Broker de Asigurare SRL si First Insurance Broker de Asigurare SRL.

"Sanctiunile au fost date in functie de neregulile constatate pentru fiecare societate in parte", a precizat pentru NewsIn Dan Constantinescu, membru in consiliul de administratie al CSA. El a adaugat ca printre cele mai frecvente nereguli intalnite in randul acestora se numara lipsa unui spatiu adecvat de vanzare, a unui sediu social, a unui management sau pur si simplu faptul ca nu mai functioneaza sau nu si-au achitat taxa de functionare.

In aceeasi sedinta, Consiliul CSA a hotarat interzicerea temporara a activitatii Atlassib Broker de Asigurare SRL, pana la avizarea de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a noilor asociati ai brokerului de asigurare.

Societatile mai sus mentionate, pentru care s-au emis decizii de suspendare a autorizatiei de functionare, au obligatia sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii deciziei Consiliului CSA catre toti asiguratii pentru care au intermediat polite de asigurare, precum si catre toti asiguratorii cu care colaboreaza acestia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri