Actionarii Asiban - BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si CEC anunta ca procesul de vanzare a actiunilor detinute la compania de asigurari a intrat intr-o noua etapa. Consultantii selectionati in vederea realizarii acestei operatiuni, respectiv Rotschild & Cie si Tuca si Asociatii, au finalizat faza de due diligence si au lansat la inceputul acestei saptamani etapa de marketing a tranzactiei.

Compania de asigurari Asiban a afisat prime brute subscrise in valoare de 445 milioane lei dupa primele noua luni din 2007, in crestere cu 35% fata de acelasi interval din 2006, ca urmare a avansului pe toate segmentele.

Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.

Banca Transilvania si BCR detin propriile companii de asigurari, in timp ce BRD a anuntat ca vrea sa-si vanda participatia.