Investitorii isi pot exprima interesul pentru achizitionarea Asiban in urmatoarele doua saptamani, urmand sa primeasca un memorandum de informare, in baza caruia vor pregati ofertele initiale de cumparare, au informat actionarii companiei de asigurari.

Actionarii Asiban - BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si CEC anunta ca procesul de vanzare a actiunilor detinute la compania de asigurari a intrat intr-o noua etapa. Consultantii selectionati in vederea realizarii acestei operatiuni, respectiv Rotschild & Cie si Tuca si Asociatii, au finalizat faza de due diligence si au lansat la inceputul acestei saptamani etapa de marketing a tranzactiei.

Compania de asigurari Asiban a afisat prime brute subscrise in valoare de 445 milioane lei dupa primele noua luni din 2007, in crestere cu 35% fata de acelasi interval din 2006, ca urmare a avansului pe toate segmentele.

Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.

Banca Transilvania si BCR detin propriile companii de asigurari, in timp ce BRD a anuntat ca vrea sa-si vanda participatia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si