Din cele 38 de institutii financiare nebancare (IFN) inscrise in registrul special, 39,5% au activitati de leasing financiar, 52,5% activitati multiple, iar 5% sunt specializate pe emitere de garantii, a declarat prim viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, citat de NewsIn.

In privinta domeniilor se specializare, 15 din cele 38 IFN-uri din registrul special sunt axate exclusiv pe leasingul financiar, 20 au activitati multiple de creditare, doua sunt pe garantarea creditelor, iau una pe creditul de consum, a precizat Georgescu, in cadrul unuia dintre seminariil EU-COFILE, organizate de banca centrala, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor.

Registrul general cuprindea, la jumatatea acestei luni, 216 IFN-uri, cifra ce include si cele 38 de institutii din registrul special. In cadrul registrului general, leasingul financiar reprezinta, ca activitate, 46,3%, activitatile multiple de creditare reprezentand 42,6%. Restul de 11,1% revine activitatilor de factoring, creditelor de consum sau ipotecare si altor activitati.

In registrul de evidenta au fost inscrise, pana la 15 noiembrie, 3.442 IFN-uri, inclusiv societati nou-infiintate, dintr-un total de 4.653 cereri depuse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Firmele se asteapta sa se imprumute mai greu de la banci