In cadrul rubricii Live Wall-Street de saptamana viitoare, Radu Vasilescu, directorul de pensii al ING Asigurari de Viata, isi rezerva cateva ore pentru discutii cu cititorii Wall-Street. Tema de discutie va fi piata pensiilor private.

Interesul lui Radu Vasilescu pentru pensiile private este ceva mai vechi, radacinile fiind gasite inca din 1997 atunci cand s-a discutat prima data despre posibilitatea reformarii vechiului sistem de pensii. De atunci, seful ING Fond de Pensii a fost in contact cu mai toate initiativele de introducere a noului sistem de pensii private.

“Prima oferta a fost in 2000, atunci cand pentru o scurta perioada de timp a fost adoptata o lege a fondurilor de pensii universale, dar momentul final a fost martie 2006 cand am fost contactat de catre ING si am acceptat sa ma implic direct in proiectul ING de implementare a fondurilor facultative si ulterior private de pensii”, ne-a spus Radu Vasilescu.

Pentru Radu Vasilescu, pensiile private sunt cea mai importanta provocare din cariera sa. El crede ca particularitatile unei companii de pensii sunt legate de durata foarte mare a invesitiilor realizate. “Companiile de pensii investesc resursele atrase pe perioade de minim 7-8 ani. In cazul pensiilor administrate privat aceasta perioada minima este de cel putin 20 de ani. In aceste conditii deciziile legate de investirea banilor trebuie luate cu mult mai multa grija decat in cazul altor institutii financiare”, explica Radu Vasilescu.

Va invitam sa trimiteti pana luni, 26 noiembrie, intrebarile si subiectele de discutie pentru Radu Vasilescu, directorul de pensii al ING Asigurari de Viata, care ne va raspunde in editia Live Wall-Street de saptamana viitoare, completand chestionarul de mai jos sau trimitand un email la adresa redactie@wall-street.ro.

Nume:

Email:

Intrebare:


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Asigurarile, cele mai reclamate produse la Call-Center-ul ASF in 2019