Pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare este posibil sa avem o lege a pietei autohtone de marfuri, a declarat, Mircea Filipoiu, presedintele Bursei Romane de Marfuri (BRM), cu ocazia Forumului Asociatiei Pietelor Futures, ce a avut loc, saptamana trecuta la Bucuresti. "Proiectul de lege este deja inscris pe agenda Parlamentului, fiind in prezent in circuit pentru avizari la institutiile care trebuie sa-si dea acordul inainte de a intra la dezbateri", a adaugat Filipoiu. Prin reorganizarea actualei Legi a pietei de capital 297/2004, s-a ajuns la concluzia ca pentru segmentul de burse de marfuri sa se faca o reglementare specifica.

Reprezentantii pietelor de profil din Germania si Olanda, Eurex, respectiv Euronext, prezenti la Bucuresti, au declarat ca sunt interesati de o posibila colaborare cu BRM si cu celelalte piete din regiune, insa este necesar ca aceste piete sa se consolideze local, abia apoi putand fi vorba despre o viitoare fuziune. Filipoiu a aratat ca operatiunile futures si options se vor realiza la BRM numai in cazul in care institutia va deveni terminal al unei burse mari din Europa. Pentru anul in curs, BRM si-a stabilit ca obiective dezvoltarea pietei instrumentelor financiare derivate, infiintarea ringului bursier pentru cereale, lansarea tranzactionarii creantelor comerciale, consolidarea pietei licitatiilor si formarea unui ring al produselor petroliere. In anul 2004, BRM a inregistrat o valoare de tranzactionare de circa 1,31 miliarde de dolari, organizand peste 1.640 proceduri de achizitie si vanzare de marfuri, servicii si lucrari. Diferentele totale favorabile de pret au depasit 57 milioane de dolari, reprezentand o imbunatatire medie a pretului de 4,32 la suta pentru fiecare procedura de licitatie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri