Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece (NBG), a majorat dobanzile la depozitele la termen constituite de populatie si firme in lei, euro, lire sterline si franci elvetieni.

Pentru depozitele in lei pe trei luni, Banca Romaneasca a majorat dobanda anuala de la 6,9% la 7,4%, iar pentru depozitele pe un an, rata anuala a dobanzii a urcat de la 7,25% la 8%.

Dobanda la depozitele in euro, pe o perioada de trei luni a crescut de la 4% la 4,3% pe an, iar pentru cele la 12 luni a urcat de la 4,25% la 4,4% pe an.

In cazul depozitelor in lire sterline pe trei luni, banca a majorat dobanzile cu 1,75 puncte procentuale, pana la 5,5% pe an, iar pentru depozitele pe 12 luni, rata dobanzii a ajuns la 5,75%, de la 4,25% pe an.

Pentru depozitele in franci elvetieni, banca a marit dobanzile cu peste un punct procentual, de la 1,25% la 2,35% la depozitele pe trei luni si de la 1,5% la 2,6% pentru depozitele pe un an.

Potrivit comunicatului Bancii Romanesti, dobanzile sunt fixe pe toata perioada pe care sunt constituite toate aceste depozite.

Banca Romaneasca avea active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 2,07% la sfarsitul anului trecut, fiind pe locul al 12-lea in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
TBI Bank duce dobanzile la depozite la peste 4% si devine lider