CEC va putea emite si accepta la plata carduri cu chip

Visa si MasterCard au certificat retelele de bancomate si aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) ale Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), care accepta, in prezent, plata prin cardurile cu microprocesor (chip cards).

CEC a oprit bancomatele si POS-urile din reteaua sa de vineri 16 noiembrie, ora 23, pana duminica, 18 noiembrie, ora 23, pentru imbunatatirea sistemului informatic si pentru adaptarea acestuia la standardele de citire si acceptare la plata a cardurilor cu cip.

"Incheierea cu succes a acestui proiect ofera CEC posibilitatea emiterii de carduri cu chip in cursul anului 2008 si, de asemenea, posibilitatea utilizarii bancomatelor CEC de catre posesorii cardurilor cu cip ale oricarei alte banci", spun reprezentantii bancii.

CEC administreaza, in prezent, cea mai extinsa retea de bancomate certificata pentru cardurile cu chip emise sub siglele Visa si MasterCard, respectiv 592 de bancomate si 1.385 EPOS-uri, amplasate pe tot teritoriul tarii.

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut un profit net de 70 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, de peste doua ori (+112%) mai mare decat in acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite acordate clientilor nebancari cu 65%.

Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la 4,77 miliarde lei (1,43 miliarde euro) la finalul lunii septembrie, iar depozitele atrase au atins 7,09 miliarde lei, in crestere cu 33% fata de trimestrul al treilea al anului trecut, se mentioneaza in comunicatul bancii. Activele bancii insumau la 30 septembrie 8,88 miliarde lei (2,65 miliarde euro), in crestere cu 45% fata de a noua luna a anului trecut.

CEC, care a lansat primele carduri anul trecut, a ajuns peste 400.000 de carduri active in prezent, potrivit oficialilor bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri