"Strategia Fata Asigurari Agricole este aceea de a deveni punctul de referinta al asigurarilor agricole din Romania, oferindu-le producatorilor agricoli un pachet diversificat si complet de asigurari, care sa includa produse de asigurari generale (agricole si non-agricole), toate necesitatile si cerintele partenerilor de afaceri", se spune intr-un comunicat publicat de companie.

In urmatorii ani, Fata Asigurari doreste sa obtina si sa pastreze un echilibru intre asigurarile agricole si cele non-agricole.

In primele zece luni ale anului, societatea a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 18,5 milioane lei, 60% din aceasta suma fiind reprezentata de asigurarile agricole. In acelasi timp, societatea a platit daune la culturile agricole asigurate de peste 14 milioane lei, din care peste 6,5 milioane lei reprezinta daune de peste 100.000 lei, platite in 38 dosare de dauna.

Printre cele mai mari daune sunt cele platite catre TCE 3 Brazi – Punctul de lucru Insula Mare a Brailei (2,3 milioane lei), Jidvei (750.000 lei), Podgoriile Tohani (620.000 lei), Euro Rin Bacau (550.000 lei), Prescom Mures (300.000 lei) si Danova Braila (300.00 lei).

Citeste si:

In aceeasi sedinta a adunarii generale, actionarii au hotarat schimbarea numelui societatii Fata Asigurari Agricole in Fata Asigurari, tinand seama de structura portofoliului si de strategia actionarului societatii de a dezvolta toata gama de produse de asigurari generale, ce are ca tinta finala echilibrarea portofoliul de asigurari agricole si non-agricole.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - FATA Assicurazioni - a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole.

Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pentru activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni, infiintata in 1927, face parte din grupul Generali incepand cu anul 2000, unde este specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din industria agro-alimentara.