Actionarii Fata Asigurari au hotarat marirea capitalui cu 7 milioane lei pe 8 octombrie, pana la 15 milioane lei, pentru investitii in dezvoltarea sistemului IT, a retelei nationale de vanzari si in promovarea companiei, a spus, potrivit NewsIn, directorul general adjunct al firmei, Paul Ciobotaru.
"Strategia Fata Asigurari Agricole este aceea de a deveni punctul de referinta al asigurarilor agricole din Romania, oferindu-le producatorilor agricoli un pachet diversificat si complet de asigurari, care sa includa produse de asigurari generale (agricole si non-agricole), toate necesitatile si cerintele partenerilor de afaceri", se spune intr-un comunicat publicat de companie.

In urmatorii ani, Fata Asigurari doreste sa obtina si sa pastreze un echilibru intre asigurarile agricole si cele non-agricole.

In primele zece luni ale anului, societatea a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 18,5 milioane lei, 60% din aceasta suma fiind reprezentata de asigurarile agricole. In acelasi timp, societatea a platit daune la culturile agricole asigurate de peste 14 milioane lei, din care peste 6,5 milioane lei reprezinta daune de peste 100.000 lei, platite in 38 dosare de dauna.

Printre cele mai mari daune sunt cele platite catre TCE 3 Brazi – Punctul de lucru Insula Mare a Brailei (2,3 milioane lei), Jidvei (750.000 lei), Podgoriile Tohani (620.000 lei), Euro Rin Bacau (550.000 lei), Prescom Mures (300.000 lei) si Danova Braila (300.00 lei).

In aceeasi sedinta a adunarii generale, actionarii au hotarat schimbarea numelui societatii Fata Asigurari Agricole in Fata Asigurari, tinand seama de structura portofoliului si de strategia actionarului societatii de a dezvolta toata gama de produse de asigurari generale, ce are ca tinta finala echilibrarea portofoliul de asigurari agricole si non-agricole.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - FATA Assicurazioni - a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole.

Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pentru activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni, infiintata in 1927, face parte din grupul Generali incepand cu anul 2000, unde este specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din industria agro-alimentara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri