Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza ca va atrage peste 800.000 de clienti pe segmentul de pensii private obligatorii (Pilonul II) pana la finele campaniei de aderare, 17 ianuarie 2008, a declarat, astazi, directorul general al companiei, Crinu Andanut.
"Anticipam atingerea acestei cifre doar din vanzari directe, la care se vor adauga cei pana in 35 de ani care nu au aderat si vor fi repartizati", a spus Andanut.

La 15 noiembrie, numarul adeziunilor valide pentru Allianz-Tiriac Pensii Private pe Pilonul II a ajuns 567.404, ocupand pozitia a doua in clasament, dupa ING Fond de Pensii.

La inceputul campaniei de strangere a adeziunilor, compania isi propunea sa ajunga la o cota de piata de peste 30% pe piata pensiilor private obligatorii, la finalul lui 2008.

Andanut mizeaza ca peste trei milioane de persoane vor adera la fondurile de pensii obligatorii pana la 17 ianuarie 2008 in urma procesului de vanzare directa, iar volumul activelor pe Pilonul II va ajunge la finele anului 2008 la aproximativ 200 milioane de euro, in conditiile in care colectarea sumelor va incepe in perioada martie-aprilie a anului viitor.

"Vrem sa facem un cross selling (vanzare de produse aditionale unui client n.r.) in ce priveste vanzarea pensiilor obligatorii (pilon II) si pensiilor facultative (pilon III), una dintre prioritatile companii fiind cresterea bazei de clienti pe zona de pensii facultative", a precizat Andanut.

El a mai spus ca unii agenti ai companiei au vandut deja cele doua produse "la pachet".

In ce priveste structura investitionala, el a precizat ca titlurile de stat reprezinta o componenta importanta a investitiilor din 2008, pentru ca sunt potrivite cu profilul de risc al fondului si permit cea mai mare expunere. Andanut a adaugat ca un volum mare de active permite o flexibilitate a plasamentelor mai mare decat in cazul fondurilor facultative.

Compania intentioneaza sa mai investeasca in obligatiuni corporatiste internationale si municipale romanesti, in actiuni din Romania si tari din Uniunea Europeana, cu orizont investitional lung, pe baze fundamentale, a mai spus Andanut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri