"Anticipam atingerea acestei cifre doar din vanzari directe, la care se vor adauga cei pana in 35 de ani care nu au aderat si vor fi repartizati", a spus Andanut.

La 15 noiembrie, numarul adeziunilor valide pentru Allianz-Tiriac Pensii Private pe Pilonul II a ajuns 567.404, ocupand pozitia a doua in clasament, dupa ING Fond de Pensii.

La inceputul campaniei de strangere a adeziunilor, compania isi propunea sa ajunga la o cota de piata de peste 30% pe piata pensiilor private obligatorii, la finalul lui 2008.

Andanut mizeaza ca peste trei milioane de persoane vor adera la fondurile de pensii obligatorii pana la 17 ianuarie 2008 in urma procesului de vanzare directa, iar volumul activelor pe Pilonul II va ajunge la finele anului 2008 la aproximativ 200 milioane de euro, in conditiile in care colectarea sumelor va incepe in perioada martie-aprilie a anului viitor.

Citeste si:

"Vrem sa facem un cross selling (vanzare de produse aditionale unui client n.r.) in ce priveste vanzarea pensiilor obligatorii (pilon II) si pensiilor facultative (pilon III), una dintre prioritatile companii fiind cresterea bazei de clienti pe zona de pensii facultative", a precizat Andanut.

El a mai spus ca unii agenti ai companiei au vandut deja cele doua produse "la pachet".

In ce priveste structura investitionala, el a precizat ca titlurile de stat reprezinta o componenta importanta a investitiilor din 2008, pentru ca sunt potrivite cu profilul de risc al fondului si permit cea mai mare expunere. Andanut a adaugat ca un volum mare de active permite o flexibilitate a plasamentelor mai mare decat in cazul fondurilor facultative.

Compania intentioneaza sa mai investeasca in obligatiuni corporatiste internationale si municipale romanesti, in actiuni din Romania si tari din Uniunea Europeana, cu orizont investitional lung, pe baze fundamentale, a mai spus Andanut.