Bank Leumi Romania tinteste o valoare a activelor de peste 1 miliard de lei la sfarsitul lui 2007, nivel dublu fata de sfarsitul anului trecut, cand banca inregistrase active de circa 570 milioane lei, a spus, citat de NewsIn presedintele consiliului de administratie al bancii, Zalman Segal.
"Dupa relaxarea conditiilor de creditare, Leumi Bank Romania a inregistrat o crestere a volumului de credite acordate cu peste 60% fata de sfarsitul lui 2006", a mentionat Segal.

In cadrul bilantului bancilor, creditele acordate ocupa cea mai importanta pondere in active.

Banca centrala a validat normele interne de creditare ale Bank Leumi Romania pe 14 august, care au permis bancii sa acorde credite "relaxate", cu un grad maxim de indatorare de 70%. Banca a fost a saptea de pe piata romaneasca care a avut normele "stampilate" de banca centrala.

Segat a precizat ca banca si-a propus sa-si dubleze numarul de unitati in 2008, de la cele 35 de unitati pe care le are in prezent, si sa deschida inca doua sucursale pana la sfarsitul acestui an, in Craiova si Arad. Presedintele Bank Leumi Romania a amintit ca din august 2006 banca si-a majorat capitalul social de trei ori, urmand sa-si mareasca inca o data capitalul la jumatatea lunii decembrie, pana la 200 milioane lei.

"Piata bancara Romaneasca este una foarte competitiva si este compusa din grupuri bancare mari, foarte ambitioase, gata sa sacrifice profitul pe termen scurt, deoarece au incredere in viitorul Romaniei", a mai spus Segal.

"Pentru sfarsitul acestui an, estimam o cota de piata de 0,5%, iar pentru sfarsitul lui 2008 vrem sa inregistram profit", a mai spus Segal, care vrea ca Banca Nationala a Romaniei sa se asigure ca banii care sunt acordati de banci clientilor lor vor fi inapoiati.

El a mentionat ca obtinerea de profit nu este foarte importanta pentru banca in aceasta perioada, in care mizeza pe extindere si in care investeste sume importante.

Subsidiara din Romania a grupului financiar israelian Bank Leumi si-a micsorat pierderile de 2,8 ori in primele noua luni ale acestui an fata de acelasi interval din 2006 pana la 2,4 milioane lei (715.000 euro), potrivit raportului financiar al bancii mama, publicat miercuri.

Tinta Leumi Bank Romania pentru 2012 este o cota de piata de 3%, de la 0,45% in prezent, in conditiile in care piata bancara este una foarte competitiva, a adaugat directorul general al bancii, Laurentiu Mitrache.

Bank Leumi Romania a semnat, miercuri, un acord de imprumut cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in valoare de 10 milioane euro pe o perioada de cinci ani pentru finantarea firmelor mici si mijlocii (IMM).

"Acest acord este insotit de un un pachet de asistenta tehnica de 300.000 euro pentru Bank Leumi Romania", a precizat directorul departamentului institutii financiare al BERD, Jean Marc Peterschmitt, care a adaugat ca asistenta tehnica este foarte importanta pentru firmele mici si mijlocii. De acesti bani vor beneficia aproximativ 100 de IMM-uri, considera reprezentantii bancii.

Cele 10 milioane euro sunt destinate finantarii proiectelor de investitii sau activitatilor curente pentru firmele mici si mijlocii. Printre conditiile impuse se numara aceea potrivit careia societatile nu trebuie sa fi beneficiat de o alta facilitate de credit de la Bank Leumi Romania, a carei scadenta finala a fost in ultimele 24 de luni de la data solicitarii acestei finantari. Cifra de afaceri nu trebuie sa depaseasca 7 milioane euro sau 5 milioane euro total active, iar firma trebuie sa desfasoare activitati economice legale care nu sunt incluse in lista de restrictii de mediu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri