UniCredit: Criza financiara din SUA si Europa va afecta finantarile imobiliare din Romania

Costul finantarilor imobiliare din Romania va creste in perioada urmatoare ca urmare a crizei financiare internationale, deoarece bancile locale se refinanteaza de pe pietele externe, a declarat Antonela Marchievici, head of real estate department UniCredit Tiriac Bank, in cadrul unui seminar pe teme rezidentiale organizat de Evensys sub egida REIS (Real Estate Investors’ Society).

"Romania este protejata de aceasta criza de pe pietele internationale. Impactul nu se va resimti pentru ca fundamentele de crestere economica sunt sanatoase, solide. Singurele care vor fi afectate de aceasta criza vor fi bancile, pentru ca a crescut costul de refinantare de pe pietele externe", a precizat Marchievici.

Majoritatea bancilor prezente in Romania se refinanteaza din Europa, care, in prezent, trece printr-o criza de lichiditati, ceea ce determina scumpirea costului de refinantare. In aceste conditii, este de asteptat ca scumpirea costului de refinantare sa se rasfranga atat asupra imprumuturilor realizate de persoanele fizice, cat si asupra costului de finantare al dezvoltatorilor, pentru ca in urmatorii 3-5 ani sa se resimta si in pretul locuintelor.

"La cresterea pretului va contribui atat majorarea costului de finantare, cat si avansul pretului la terenuri, al costurilor de constructie si cu forta de munca", a punctat Marchievici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri