30 Noiembrie 2007

Fitch a confirmat ratingul BRD-SocGen la 'A-', cu perspectiva stabila

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat miercuri ratingul imprumuturilor pe termen lung al BRD - Groupe Societe Generale, subsidiara din Romania a grupului francez SocGen, la 'A-', cel pe termen scurt la 'F2' si ratingul suport la '1', arata un comunicat al Fitch.

Perspectiva pentru ratingul imprumuturilor pe termen lung este stabila.

Ratingurile BRD indica gradul ridicat de sprijin care ar putea fi oferit de principalul actionar, Societe Generale, care are rating 'AA' cu perspectiva stabila, in cazul in care ar fi necesar.

BRD a devenit in 1999 prima banca comerciala privatizata in Romania, in momentul in care a fost preluata de Societe Generale, care detine in prezent 58,32% din actiunile bancii. Statul roman controleaza 11,44% din actiuni, 5% din capital este al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), iar 25,24% din actiuni sunt detinute de cinci societati de investitii (SIF).

BRD este cea de-a doua banca din Romania, detinand 16,5% din totalul activelor bancare la sfarsitul anului 2006. BRD ofera intrega gama de servicii bancare, cu accent pe creditele de retail, prin reteaua sa de 735 de agentii, a doua ca marime din Romania, dupa cea a CEC. Banca are o retea dezvoltata in Romania si beneficiaza de imbunatatirea infrastructurii IT si de sistemele de gestiune a riscului, realizate cu ajutorul Societe Generale, mai noteaza Fitch.



Citeste si