Raiffeisen Bank a finantat cu 80 mil. euro sectorul cerealier si oleaginos in 2007

Raiffeisen Bank a finantat in acest an sectorul agricol cu 80 milioane euro, iar pentru 2008 are in vedere posibilitatea finantarii procesarii de biocombustibili si lansarea unor produse de creditare pentru micii fermier.

"Oferim produse de creditare partenerilor corporatii cu activitate legata de cereale si oleaginoase inca din anul 2002, iar volumul finantarilor a ajuns in 2007 la 80 de milioane de euro. Anul acesta, am facut un pas in plus si am lansat produse de finantare care se adreseaza cu precadere fermierilor mici si mijlocii, pentru a le oferi acestora suport in obtinerea unor culturi performante, atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ", a spus directorul executiv al Raiffeisen Bank, Eugen Lascu.

El a adaugat ca, pentru 2008, banca are in vedere posibilitatea finantarii procesarii de biocombustibili, dat fiind ca vor fi puse in functiune cateva capacitati importante si a adaugat ca a organizat in cursul anului conferinte dedicate finantarii micilor fermieri la Braila, Constanta si Bucuresti pentru prezentarea acestor produse.

"Sunt foarte multumit ca toate experientele de pana acum ale Raiffeisen Bank cu parteneri din domeniul agricol au fost de succes. Prin produsele bancare oferite dorim sa ne consolidam pozitia pe piata si sa ne aflam permanent alaturi de producatori, comercianti si procesatori din domeniul afacerilor cu cereale", a spus prim vicepresedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja.

Banca ofera solutii personalizate, adaptate ciclului culturilor de grau, porumb, floarea soarelui, soia sau rapita, atat pentru producatori agricoli pe suprafete mari, care au nevoie de pre-finantare a culturilor, cat si pentru comercianti, prin finantarea comertului, sau procesatori, prin finantarea procesarii pentru panificatie, uleiuri comestibile, sroturi si furaje.

Raiffeisen Bank are peste 2 milioane de clienti de retail, dintre care peste 130.000 intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si peste 5.000 de clienti corporatii mari si medii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri