Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avertizat ca societatile autorizate sa practice asigurari de raspunderea civila auto (RCA) vor fi sanctionate daca practica alte tarife de prima anuale decat cele notificate si publicate pe pegina de internet a acestora.

Tarifele practicate de societatile de asigurare autorizate sa practice RCA trebuie sa contina tarifele de baza stabilite de catre asigurator, precum si intregul sistem de corectare a primei de asigurare de baza in functie de propriile criterii stabilite pentru cresterea si descresterea primelor de asigurare, se arata in comunicat.

"Nerespectarea dispozitiilor ordinului 11/2007 pentru punerea in aplicare a normelor referitoare la asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule va atrage sanctionarea societatilor in cauza", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Societatile de asigurare sunt obligate sa evidentieze separat, in evidentele tehnice si contabile, toate facilitatile sau reducerile oferite asiguratilor si potentialilor clienti care vor sa incheie o polita RCA.

Potrivit legii, asiguratorii au obligatia de a stabili tarifele de prima pentru fiecare categorie de vehicule, pe o perioada de un an, calculate conform limitelor de despagubire. In acest fel se garanteaza indeplinirea obligatiilor care decurg din incheierea contractelor de asigurare RCA, constituirea rezervelor tehnice prevazute de legislatia in vigoare, plata contributiilor catre fondurile stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare, precum si acoperirea cheltuielilor de achizitie si de administrare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri