Pana la jumatatea anului viitor, toate unitatile Raiffeisen vor trece la sistemul CRISP, se mai precizeaza in comunicatul publicat vineri.

Acest centru de procesare foloseste infrastructura operationala si a centrului de recuperare a datelor in caz de dezastre (lansat in iulie 2007) ale Raiffeisen Bank Romania.

“SWIFT Hub va asigura centralizarea altor operatiuni, incepand cu procesarea si rutarea centralizata a platilor internationale, precum si sprijinirea activitatilor de conformitate in cadrul grupului bancar", a declarat directorul general al CRISP, Pierre H. Brisse.

Citeste si:

"Romania are o pozitie geografica privilegiata si reprezinta o piata atractiva, care poate sa-si asume rolul de centru regional important", a spus presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Raiffeisen International, divizia pentru activitatile din afara Austriei a grupului Raiffeisen, are peste 13 milioane de clienti si peste 3.000 de unitati. Raiffeisen International este subsidiara consolidata in intregime a Raiffeisen Zentralbank Oestrreich (RZB), care detine 68,5% din actiuni, restul de 31,5% fiind tranzactionate pe Bursa de Valori din Viena. RZB este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria.