Potrivit unui ordin al ministrului economiei si finantelor, in luna decembrie 2007, va avea loc o emisiune de certificate de trezorerie, a carei licitatie se va desfasura pe 12 decembrie si va avea scadenta la un an.

Finantele vor mai face doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark. Datele de licitatie pentru obligatiunile de tip benchmark vor fi 6 si 20 decembrie 2007. Prima emisiune va avea scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 6%, iar cea de-a doua va avea scadenta la zece ani si o rata a cuponului de 6,75%.

Valoarea nominala individuala a unui certificat, respectiv a unei obligatiuni, este de 10.000 lei.

Citeste si:

Finantele au programat pentru ultimul trimestru al anului emisiuni de titluri de stat in volum total de 4,2 miliarde lei, insemnand cinci emisiuni de certificate de trezorerie cu scadente la sase luni si un an si sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadente de 10, 5 si 3 ani. Conform calendarului anual, volumul total de titluri de stat pentru 2007 ar trebui sa fie in valoare de 12 miliarde lei

Totodata, in ultima parte a anului, Finantele intentioneaza sa contracteze printr-o emisiune de euroobligatiuni si un imprumut in valoare de cel putin 500 milioane euro, cu o scadenta de zece ani. Ca urmare a cererii de oferta facute in acest scop, Finantele au primit oferte de la 25 de institutii interesate.