Actionarii Bank Leumi Romania, subsidiara romaneasca a celui de-al doilea grup financiar ca marime din Israel, au decis, vineri, majorarea capitalului social al bancii cu 75 milioane lei, care reprezinta a treia faza a capitalizarii decisa de actionarul majoritar.
Astfel, in urma majorarii, capitalul social al Bank Leumi Romania va creste de la 176,54 milioane lei pana la 251,54 milioane lei (71,9 milioane euro). In primele doua faze, capitalul social al bancii a fost majorat cu 85 milioane lei (circa 36 milioane dolari). Oficialii bancii mentionasera ca acesti bani vor fi folositi pentru dezvoltarea bancii.

"Grupul Leumi este angajat pe deplin in succesul subsidiarei sale din Romania, iar acest angajament a fost demonstrat si de investitiile importante ale grupului in aceasta banca de la preluarea realizata in luna august 2006. De atunci, capitalul social al bancii a fost majorat in trei transe, nivelul acestuia ajungand astazi la 250 milioane lei", a declarat presedintele consiliului de administratie a Bank Leumi Romania, Zalman Segal.

Majorarea capitalului urmeaza sa se realizeze prin emiterea a 750 milioane de noi actiuni, la aceeasi valoare nominala ca a celor existente, de 0,10 lei. Pretul de vanzare a unei actiuni este egal cu valoarea nominala si nu exista prima de emisiune.

Fiecare actionar va putea subscrie, pentru fiecare actiune detinuta, 0,425 actiuni noi, iar s ubscrierea si varsarea se vor efectua in lei, in termen de 31 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii adunarii generale a actionarilor (AGA) de majorare a capitalului social. Actiunile nesubscrise la termenul final se vor anula, iar majorarea de capital social se va face cu suma efectiva varsata.

Subsidiara din Romania a grupului financiar israelian Bank Leumi si-a sporit activele de peste doua ori in intervalul septembrie 2006-septembrie 2007, pana la 441,6 milioane dolari (1,05 miliarde lei), ca urmare a triplarii portofoliului de credite, potrivit datelor publicate de banca.

Grupul israelian Leumi, actionarul majoritar al Bank Leumi Romania, a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar - de 99,27% din actiuni - al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. In prezent, Bank Leumi le-Israel detine 99,84% din capitalul social al bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri