Finicredito, subsidiara a grupului financiar portughez Finibanco, si-a deschis in Romania o sucursala inregistrata in registrul institutiilor de credit din 28 noiembrie, care este a 11-a sucursala a unei banci dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene deschisa pe piata romaneasca, potrivit BNR.
Astfel, Finicredito-Instituicao Financeira de Credito SA Sucursala Romania are sediul in Voluntari, judetul Ilfov, iar din 19 noiembrie si-a putut incepe activitatea.

Unitatea romaneasca a Finicredito are statut de sucursala a unei institutii de credit din alte tari membre ale Uniunii Europene si este a 11-a de acest fel inregistrata in Romania. Dupa intrarea Romaniei in UE, pentru a deschide o astfel de sucursala este nevoie doar de o simpla notificare facuta catre BNR prin intermediul bancii centrale din tara de origine, potrivit legislatiei in vigoare.

Finicredito, cu sediul in Porto, activeaza pe piata portugheza din 1992 si este divizia grupului Finibanco specializata in acordarea de credite de consum, in special pentru achizitia de automobile.

Finibanco este al doilea grup financiar portughez care a intrat pe piata romaneasca, dupa Millennium bcp, care insa si-a deschis o subsidiara locala - Millennium Bank. Grupul Finibanco avea active totale de 2,7 miliarde euro si o retea de 142 de unitati la sfarsitul lunii septembrie din acest an si afisase un profit consolidat de 18,4 milioane euro pentru primele noua luni din 2007.

De asemenea, banca spaniola La Caixa, care si-a deschis in urma cu o luna sucursala din Romania, ar putea achizitiona o banca prezenta deja pe aceasta piata, daca va aparea aceasta posibilitate, a declarat presedintele si directorul executiv al La Caixa, Juan Maria Nin.

El a precizat ca banca respectiva trebuie sa aiba o cota de piata de cel putin 3-4% din activele sistemului bancar romanesc pe segmentul de retail.

"Vom analiza posibilitatea de a cumpara banci de retail in Europa Centrala. Ne indreptam atentia catre Polonia, Bulgaria, Romania si alte tari din Europa Centrala", a spus Nin.

La Caixa a investit 4 milioane euro in deschiderea sucursalei in Bucuresti care are in prezent opt angajati, potrivit reprezentantilor bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri