Inspectorii de concurenta efectueaza inspectii inopinate la o parte dintre actorii de pe piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) din Romania, la companiile-mama ale acestora, precum si la asociatiile profesionale din acest domeniu.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Consiliul Concurentei (CC), investigatia a fost declansata in data de 3 decembrie si are ca obiect posibila incalcare a Legii concurentei. Aceasta prevede ca sunt interzise orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului Concurentei, se precizeaza in comunicat.

"Consiliul Concurentei a adoptat, in 2004, o politica de clementa, conform careia autoritatea nationala de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru agentii economici care furnizeaza informatii/documente relevante pentru depistarea si sanctionarea cartelurilor in care sunt implicati", se arata in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Decizie fara precedent la ICCJ in cazul Eureko Pensii vs. Concurenta