Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, la inceputul acestei saptamani, trei noi produse de finantare pentru firmele mici si mijlocii cu cifre de afaceri intre 1 si 8 milioane de euro, prin care creditele pot fi acordate la o zi dupa depunerea documentatiei de catre client.
"Principalele atuuri ale noilor produse de finantare pentru IMM-uri rezulta din faptul ca imprumuturile se pot aproba in 24 de ore din momentul in care clientul depune documentatia de credit precum si din flexibilitatea sistemului de garantii solicitate de banca, deosebit de avantajos pentru client", a declarat directorul executiv al departamentului pentru IMM-uri al bancii, Daniel Cetateanu.

Primul produs, "Ideal Curent BCR", este o linie de credit care se poate acorda in lei sau valuta, respectiv in euro sau in dolari. Destinatia acestei linii de credit o constituie finantarea activitatii curente si se acorda pe o perioada de pana la un an.

"Ideal Invest BCR" este un credit de investitii care poate fi folosit pentru finantarea dezvoltarii afacerilor prin realizarea de noi capacitati si obiective de producatie, modernizarea sau mentinerea la parametrii corespunzatori a capacitatilor de productie existente, a utilajelor, a masinilor si instalatiilor. Creditul se acorda in lei sau valuta pe o perioada de pana la cinci ani, clientul putand solicita o perioada de gratie de pana la sase luni. Suma ce poate fi obtinuta reprezinta 75% din valoarea totala a investitiei, cu un plafon maxim de 150.000 lei, respectiv echivalentul in euro sau dolari.

Cel de-al treilea produs destinat IMM-urilor, pachetul "Ideal BCR", are in componenta sa un cont curent in lei, un card de debit tot in lei atasat acestuia si o componenta de servicii bancare electronice destinata gestionarii platilor in lei efectuate de client. Clientul poate opta si pentru alte componente de administrare a banilor sau de finantare.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 16,5 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 536 sucursale si agentii, in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Cel mai mare grup financiar de pe piata romaneasca a afisat un profit net de 725,8 milioane lei (219,6 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, mai mare cu 21,2% fata de acelasi interval din 2006, sustinut de avansul creditelor acordate.

Volumul agregat al portofoliului de credite catre clienti (inainte de provizionare, IFRS) a crescut cu 31,8% in primele noua luni din 2007, de la 24,57 miliarde lei (7,27 miliarde euro) la 31 decembrie 2006 la 32,39 miliarde lei (9,69 miliarde euro) la finalul lunii septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri