"Din asigurarile auto nu am facut profit, dar intentionam sa atragem clienti pe acest segment pentru a-i orienta catre alte tipuri de asigurari si in acest fel sa recuperam pierderile din zona auto", a explicat Toma, citat de NewsIn.

Pentru 2008, compania mizeaza pe o valoare a primelor brute subscrise de 1,05 miliarde lei, in crestere cu 25% fata de acest an, pentru care estimeaza prime de peste 800 milioane lei. El a adaugat ca preturile pe care le practica Omniasig in 2008 sunt, in medie, cu 20% mai mari.

Constantin Toma a mentionat ca Omniasig Life, societate controlata de Omniasig, isi va majora capitalul social cu peste 20 milioane de lei, decizie care urmeaza sa fie luata de actionarii companiei in aceasta luna. Presedintele Omniasig a mai spus ca o alta companie care isi va mari capitalul social este Unita, fara a preciza suma. El a explicat ca majorarea capitalului este necesara pentru ca societatile sa-si mentina marja de solvabilitate si de lichiditate prevazuta de lege.

Referitor la decizia actionarilor de a transfera portofoliul de asigurari agricole de la compania Agras catre Omniasig Vienna Insurance Group, Constantin Toma considera ca acest lucru era necesar, in conditiile in care Agras nu dispune de o retea vasta pentru a asigura necesitatile clientilor.

"In prima jumatate a anului 2008 vom hotari ce facem cu Agras, dar nu cred ca o vom vinde", a mai spus Toma.

Citeste si:

Omniasig - Vienna Insurance Group a urcat anul trecut pe pozitia a doua pe piata asigurarilor generale din Romania, cu un volum total al primelor brute subscrise de 152,10 milioane euro si o cota de piata de 9,33%.

Vienna Insurance Group AG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA. Fostul actionar majoritar, - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie.

Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat, in urma cu o saptamana, 20,2% din Asirom de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), iar in prezent detine pachetul majoritar de 50,2%.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.