Compania de asigurari Ardaf Bucuresti (ARDF), membra a grupului ceh PPF Investments, si-a majorat capitalul social cu 25,65 milioane lei, prin aport in numerar, la 188,24 milioane lei, in urma unei subscrieri integrale dupa incheierea celei de-a doua etape
In a doua etapa, cele 38,54 milioane actiuni ramase nesubscrise dupa prima etapa, au fost suprasubscrise (cu 3,88 milioane actiuni in plus). Astfel, suma de 388.220 lei (echivalentul a 3,88 milioane actiuni) va fi restituita subscriitorilor, ei urmand sa primeasca 92,81% din actiunile susbcrise in a doua etapa.

In prima etapa, actionarii au subscris 85% din titlurile emise pentru majorare, fiind influentati in parte de pretul de subscriere (0,13 lei) mai mare decat cel din piata Rasdaq. In prima etapa, capitalul s-a majorat cu 21,8 milioane lei, in urma subscrierii a 217,956 milioane titluri Ardaf (ARDF), la pretul de 0,13 lei, scrie NewsIn.

Pentru aceasta majorare, au fost emise in total 256,5 milioane actiuni, cu un pret de emisiune de 0,13 lei, din care 0,10 valoare nominala si 0,03 lei prima de emisiune. Echivalentul primei de emisiune, de 0,03 lei/actiune, in valoare totala de 7,695 lei, dupa cele doua etape, va fi incorporat la rezerve.

Ardaf Bucuresti ajunge la un capital social de 188,24 milioane lei, divizat in 1,882 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania Sabile Ltd, membra a grupului ceh PPF Investments, controla inaintea majorarii un pachet de circa 70,81% din actiunile societatii de asigurari Ardaf, in urma preluarii pachetelor detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu, persoana fizica. Raiffeisen Zentralbank AG Austria mai detinea 7,67% din capitalul Ardaf.

Ardaf are o capitalizare de 244,71 milioane lei (69,68 milioane euro), conform cotatiei de 0,13 lei, stabilita in data de 10 decembrie. Titlurile Ardaf Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF.

Consiliul de administratie al companiei de asigurari Ardaf a fost mandatat in septembrie de catre actionari sa opereze majorari de capital in limita a 50% din cel existent, timp de un an si, totodata, sa poata vinde unele active in limita a 8 milioane euro.

Ardaf a afisat prime brute subscrise in valoare de 80,63 milioane lei (25,72 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in scadere cu 34,13% fata de acelasi interval din 2006, pe fondul declinului afacerilor de asigurari generale, potrivit raportului financiar.

Compania de asigurari Ardaf si-a redus pierderile inregistrate in prima jumatate a acestui an la mai putin de jumatate (cu 56,4%) pana la 35,92 milioane lei (circa 11,5 milioane euro), comparativ cu acelasi interval din 2006, cand a inregistrat pierderi in valoare de 82,42 milioane lei. Activele totale inregistrate in situatiile financiare pentru primul semestru din 2007 sunt de 224,6 milioane lei, in crestere cu 34,70% fata de anul anterior.

SC Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata din peste 200 de agentii si puncte de lucru si 32 de sucursale. Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri