Saisprezece companii de asigurari au primit pana in prezent confirmarea mentinerii autorizatiei de practicare a asigurarii de raspundere asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) de la 1 ianuarie 2008, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.
"Carpatica Asigurari a primit recent autorizatia de practicare a RCA, deoarece intre timp si-a rezolvat problemele", a precizat, potrivit NewsIn, Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Carpatica Asig a fost sanctionata, in luna noiembrie, de catre arbitrul asigurarilor cu interzicerea practicarii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) timp de 30 de zile, deoarece societatea refuza sa platesca despagubirile in baza politelor incheiate prin intermediari.

Hotararea a fost luata ca urmare a faptului ca, din verificarile efectuate, a rezultat ca societatea Carpatica Asig SA refuza, in mod nejustificat, plata despagubirilor in cazul dosarelor de dauna deschise in baza politelor de asigurare incheiate prin intermediari. Societatea are obligatia sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii catre brokerii si agentii de asigurare cu care are incheiate contracte de intermediere a interdictiei de a mai incheia asigurari RCA in numele si pe seama societatii Carpatica Asig SA in perioada mentionata.

Aceleasi companii care practicau RCA in 2007 au primit autorizatie din partea arbitrului asigurarilor sa practice RCA de la 1 ianuarie 2008, respectiv Allianz-Tiriac Asigurari SA, Asiban SA, Asigurarea Romaneasca - Asirom SA, Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra SA, BCR Asigurari SA, BT Asigurari SA, Generali SA, Omniasig Vienna Insurance Group SA, Unita Vienna Insurance Group SA, Asigurare Reasigurare Ardaf SA, ABC Asigurari-Reasigurari SA, Asitrans SA, Interamerican Romania Insurance Company SA, OTP Garancia Asigurari SA, Clal Romania Asigurari-reasigurari SA si Carpatica Asig SA, ultima primind autorizatie in sedinta de marti.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri