BT Aegon Fond de Pensii a anuntat, joi, ca isi va majora capitalul social pana la 13 milioane euro, dupa o injectie de 3 milioane euro in ianuarie 2008 si, totodata, va elimina comisionul lunar de administrare a fondului si taxa de audit pentru 2007 si pentru anul viitor.
BT Aegon Fond de Pensii SA, care gestioneaza fondul Vital, a realizat o majorare semnificativa a capitalului social, ajungand la 36,24 milioane lei, echivalentul a peste 10 milioane de euro. In luna ianuarie, compania va realiza o majorare suplimentara a capitalului social, cu inca 3 milioane euro.

De asemenea, BT Aegon a eliminat comisionul lunar de administrare a fondului si taxa de audit pentru anii 2007 si 2008. Eliminarea celor doua comisioane are rolul de a le oferi celor ce adera la fondul privat de pensii administrat de BT Aegon randamente mai mari.

Principalul obiectiv al majorarii de capital il reprezinta pastrarea capacitatii financiare a societatii. Astfel, BT Aegon isi poate indeplini obiectivele propuse privind aderarea initiala a participantilor la fondul de pensii administrat privat Vital si, totodata, isi poate desfasura activitatea curenta asa cum a fost stabilita prin planul initial de afaceri.

Pana la acest moment, fondul Vital inregistreaza peste 100.000 de aderanti.

Arbitrul pensiilor private a autorizat pe 3 august societatea BT Aegon Fond de Pensii SA si prospectul schemei sale de pensii Vital.

Vital este un fond de pensii obligatoriu (pilonul II), cu un profil de risc mediu, care presupune alocarea a 70% din active in titluri de stat, obligatiuni de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale - Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD) si Banca europeana de Investitii (BEI) si 30% in valori mobiliare care se tranzactioneaza pe pietele reglementate din Romania si Uniunea Europeana.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri