Un consortiu format din cinci banci si condus de BRD-Groupe Societe Generale va finanta cu 60 milioane de euro proiectele dezvoltate pe termen mediu de compania romaneasca Hidroconstructia.
In afara de BRD, care are calitate de aranjor mandatat, din consortiu fac parte bancile Banca Romaneasca, EFG Private Bank Luxemburg - Bancpost, ABN AMRO Bank Romania si Volksbank Romania.

Consortiul bancar va asigura atat fondurile necesare finantarii activitatii curente, cat si garantiile necesare derularii proiectelor companiei Hidroconstructia pe o perioada de trei ani.

Cu un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 900 milioane de euro, Hidroconstructia este cel mai mare constructor roman si lider pe domeniul constructiilor de baraje si centrale hidroelectrice din Romania.

Sectorul constructiilor, in care Hidroconstructia isi desfasoara activitatea, inregistreaza cel mai sustinut ritm de crestere din economia romaneasca - de 19,3% in 2006 fata de 2005 - si a devansat in acest an agricultura ca pondere in produsul intern brut (PIB).

BRD-Groupe Societe Generale are active de peste 10 miliarde euro, 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 700 de unitati. BRD, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, are ti cea de-a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti, de circa 5,5 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri