Reprezentantii Raiffeisen Bank reamintesc faptul ca banca nu solicita clientilor sai, in nicio situatie, informatii confidentiale prin e-mail (parola, numar de card sau codul PIN). De asemenea, informatii precum parola si codul PIN nu trebuie divulgate sub nici un motiv, nimanui, nici macar bancii.

Clientii care primesc astfel de mesaje, prin care le este solicitata furnizarea de date bancare confidentiale, sunt rugati sa contacteze de banca, la numarul de telefon 0800.802.02.02 sau prin e-mail.
Atacurile de tip "phishing" au mai fost lansate, in ultimii doi ani, asupra clientilor mai multor banci, printre care Banca Comerciala Romana (BCR), Raiffeisen Bank Romania, BRD SocGen si Banca Comerciala Carpatica (BCC).

Raiffeisen Bank Romania, subsidiara a diviziei internationale a grupului financiar austriac Raiffeisen, a ajuns la active de 5,097 miliarde euro dupa primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 9,8% fata de sfarsitul lui 2006, si reprezentau 7,55% din activele Raiffeisen International.
Bilantul financiar al Raiffeisen International, publicat joi, arata ca Raiffeisen Bank Romania avea la 30 septembrie o retea de 382 de unitati si 5.506 angajati.

Citeste si:

La finalul anului trecut, Raiffeisen Bank Romania avea active de 13,82 miliarde lei (4,087 miliarde euro), potrivit datelor bancii centrale.

Dupa valoarea activelor, subsidiara bancara din Romania era pe locul al cincilea in cadrul Raiffeisen International, dupa subsidiarele ZAO Raiffeisenbank din Rusia (cu active de 8,8 miliarde euro), Raiffeisen Bank Zrt din Ungaria (7,8 miliarde euro), Tatra banka din Slovacia (6,96 miliarde euro) si VAT Raiffeisen Bank Aval din Ucraina (5,9 miliarde euro).