"Institutiile de credit au obligatia sa incadreze instrumentele de plata de debit primite in compensare in circuitele stabilite de regulamentul BNR 10/1994 privind compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport hartie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, avandu-se in vedere faptul ca ultima zi de compensare este data de 28 decembrie 2007. Instrumentele de plata de debit care nu sau putut fi incadrate in circuitele prevazute vor fi compensate si decontate in anul 2008", au mai anuntat reprezentantii bancii centrale.

BNR mai informeaza ca "instrumentele de plata de debit care intrunesc elementele necesare pentru amanarea platii in ziua introducerii lor scriptice in sedinta de compensare din data de 27 decembrie 2007 vor fi amanate la plata de catre institutia de credit platitoare o singura zi".

Instrumentele de plata de debit care intrunesc elementele necesare pentru amanarea la plata in ziua introducerii lor scriptice in sedinta de compensare din data de 28 decembrie 2007 nu mai pot fi amanate la plata de catre institutia de credit platitoare, urmand sa fie refuzate.

Fondurile aferente instrumentelor de plata de debit decontate in data de 28 decembrie in contul institutiilor de credit beneficiare vor fi creditate in contul clientilor beneficiari cu aceeasi data, mai anunta BNR.