Pentru 158 dintre sesizarile inregistrate s-a dispus sesizarea organelor de cercetare penala pentru infractiuni ce vizeaza fals de semnaturi si uz de fals.

Dupa incheierea primei proceduri de validare a participantilor la sistemul pensiilor administrate privat, arbitrul pensiilor private a inregistrat o crestere a numarului de persoane care au efectuat sesizari (in medie 25 de sesizari pe zi), in prima parte a lunii decembrie, privind folosirea fara acordul acestora a datelor personale, in vederea incheierii unui contract de aderare.

Potrivit prevederilor Normei 18/2007 modificata prin Norma 31/2007, participantii notificati de catre un administrator asupra apartenentei la un fond de pensii administrat privat, dar care nu au semnat cu acesta un act de aderare, pot sesiza, in scris, CSSPP, in termen de 15 zile de la data notificarii.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).